filters resetten

Categorieën

Veilig op straat spelen met de step, skates of loopfiets!

Buiten is er voor je kind veel te beleven. Lekker rennen, steppen, skaten of sjezen op de loopfiets. Spelen prikkelt de fantasie, verfijnt de motoriek en leert je kind met anderen om te gaan. Als ouder wil je graag dat het veilig gebeurt. We hebben een aantal adviezen:

Categorieën

Algemeen

Kies veilige plekken om te spelen

Met veel auto’s, fietsers en brommers is niet iedere straat geschikt om te spelen. Op de stoep of in een rustige, doodlopende straat is dat wel. Net als op schoolpleinen, speelveldjes, in speeltuinen en op een erf.

Neem een kijkje

Ieder kind is anders. Kijk naar wat je kind kan voordat hij of zij buiten gaat spelen. Redt hij of zij zich goed in het verkeer, kun je samen afspraken maken en komt hij of zij de afspraken na? Bouw vervolgens het alleen buiten spelen op. Begin met 5 à 10 minuten, ga dan even naar buiten en check of alles in orde is.

Helm laten dragen

Kinderen zijn op jonge leeftijd nog onervaren, kwetsbaar en vallen sneller. Het is daarom slim als ze een helm dragen tijdens het  steppen, skaten of (loop)fietsen. Weten waar je bij de aanschaf op moet letten? Veilig Verkeer Nederland schreef er dit artikel over.

Zichtbare kleding

Felgekleurde en reflecterende kleding valt lekker op. Laat je kind deze kleding aantrekken wanneer ze naar buiten gaan. Zo zien andere weggebruikers ze en herken je hem of haar ook snel van een afstand

Afbeeldingen

Cookie-instellingen