filters resetten

Categorieën

5 adviezen voor een kinderzitje op de fiets

Hop, op de fiets en gaan! Je kind meenemen op de fiets is fantastisch. Je maakt mooie tochten en geniet samen van het buiten zijn. Let je bij de aanschaf van een zitje op deze 5 punten, dan is het ook veilig:

Categorie├źn

Fietsers
Algemeen
 1. De Europese veiligheidsnorm: er zijn tientallen verschillende kinderzitjes. De een nog leuker dan de ander. Hoe het zitje er ook uitziet, belangrijk is dat hij aan de Europese veiligheidsnormen voldoet. Die bepalen of een stoeltje voldoende steun aan de rug, handen en voeten biedt. Een goedgekeurde stoel herken je aan de code EN 14344.
   
 2. Het gewicht: ieder zitje heeft een maximaal belastbaar gewicht. Stoeltjes achter op de fiets zijn goed voor kinderen tussen 9 en 22 kilo. Voorop is dit 15 kilo. Tip: heb je een elektrische fiets met een accu in de bagagedrager? Controleer dan of je daar een zitje op kunt monteren.
   
 3. Een helm: soms moet je onverwachts remmen of is je fiets een stuk zwaarder beladen dan gedacht en helt hij over. Voor de veiligheid van je kind is het verstandig dat hij of zij een helm draagt.
   
 4. Spaakbescherming: dagelijks belanden kinderen op de Eerste Hulp omdat ze met een voet tussen de spaken zijn gekomen. Kies voor een zitje met spaakafscherming en maak de voetjes vast.
   
 5. Bescherm daarnaast de zadelvering en het fietsslot, zodat nieuwsgierige vingers niet klem komen te zitten.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen