Doortrappen ook in Noord-Brabant

111 keer bekeken

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Bij 72% van de fietsongevallen met dodelijke afloop zijn ouderen betrokken.

Aanpak in de buurt 

Het programma Doortrappen in Noord-Brabant zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Dat lukt door niet alleen leuke fietsevenementen in de buurt te organiseren, maar ook door informatiebijeenkomsten op te zetten, waarin ouderen uitleg krijgen over verkeersveiligheid. Tijdens die activiteiten krijg je onder andere tips over veilig fietsen, kan je een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets of oefenen met fietsen met een spiegel. Op de pagina Doortrappen in Noord-Brabant vind je alle informatie en de laatste nieuwtjes. 

Word valpreventie-trainer 

Dit jaar wordt in Brabant een gratis train de trainer fietsvalpreventie georganiseerd. Deelnemers aan de cursus ‘Stevig op de pedalen’ mogen na afloop fietsvalpreventie workshops verzorgen. Ben je of ken je een buurtsportcoach, zorgprofessional of heb je met sterke affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan via doortrappen@brabant.nl. 

Landelijk programma 

Het programma Doortrappen maakt zich sinds 2018 hard voor de fietsveiligheid van ouderen. Het is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt uitgevoerd door de provincies en gemeenten met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG en Fietsersbond. Doortrappen in Noord-Brabant helpt, motiveert en inspireert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. 

Meer informatie: https://doortrappen.nl/in-mijn-buurt/per+gemeente/doortrappen+in+noord-brabant/default.aspx

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen