Doortrappen in Brabant weer van start

Ouderen fietsen
1869 keer bekeken

Het landelijk programma 'Doortrappen' heeft de ambitie ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Ouderen fietsen graag, het is een goede manier om in beweging te blijven en het biedt ontspanning. Oudere fietsers blijven langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het aantal ongevallen van ouderen met (elektrische) fietsen blijft toenemen. Daarom gaan we ook in 2021 samen weer ‘Doortrappen’.

 

Veilig fietsen

In opdracht van de provincie Noord-Brabant is SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant) samen met Zet in 2020 van start gegaan om het programma 'Doortrappen' onder de aandacht te brengen bij lokale overheden en organisaties. Op dit moment zijn al diverse gemeenten actief en wordt de Brabantse groep 'Doortrapgemeenten' snel groter. Het programma sluit aan op de provinciale en gemeentelijke doelen op het gebied van verkeersveiligheid, fietsstimulering, sport en beweging, maatschappelijke participatie, positieve gezondheid en de inclusieve samenleving.

 

Meld je aan voor de informatiesessie 

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van het programma? Volg de informatiesessie over 'Doortrappen' op dinsdag 13 april van 15.30 uur tot 17.00 uur. Meld je hier aan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen